Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läkare -  klart du ska jobba hos oss

För dig som studerar till eller är färdigutbildad läkare finns flera karriärvägar inom Närhälsan. Hos oss kan du kombinera forskning med en fast tjänst, eller disputera inom primärvård som en del av din tjänst. Vi ser mångfald som en tillgång och välkomnar självklart även dig som inte har svenska som förstaspråk.

Specialist i allmänmedicin

Är du specialistläkare i allmänmedicin och vill arbeta inom primärvård? Bli en del av Närhälsan!

Hos oss får du minst 10 fortbildningsdagar per år, och ett aktivt kollegialt utbyte med andra läkare på din och andra vårdcentraler i området. Du ingår i ett tvärprofessionellt team kring patienten. Rätt profession för rätt uppgift, där läkaren gör det som bara läkaren kan.

Karriär- och utvecklingsvägarna är många – medicinsk rådgivare, handledare, utbildare, chefläkare, forskare, vårdcentrals- eller områdeschef med mera. Vi ser gärna fler läkare som vårdcentralchefer. Väljer du det spåret så har vi gedigna chefsutvecklingsprogram.

Den medicinska rådgivaren driver tillsammans med vårdcentralchefen arbetet med att utveckla enhetens arbetssätt för en god medicinsk kvalitet. Det här nära samarbetet mellan chef och läkare är en nyckelfaktor, menar vi, för att kunna erbjuda en god vård till våra invånare.

Om du bemannar vår digitala mottagning Närhälsan Online får du en variation som tilltalar många av våra läkare, med både fysiska besök på vårdcentralen och digitala vårdmöten där patienten träffar dig genom en app. Det ger dig också möjlighet att arbeta hemma.

Gör din ST-tjänst på Närhälsan

För dig som ska göra ST-tjänst för att bli specialist i allmänmedicin erbjuder Närhälsan en lärorik och stimulerande miljö. Du får en individuell utbildningsplan, egen handledare och tillsvidareanställning på en av Närhälsans mottagningar. Vi arrangerar regelbundet ST-träffar där du får byta erfarenheter med många kollegor. Du blir en del av en erfaren och stor organisation med många kompetenta kollegor och flera karriärvägar inför framtiden.

Hör Stefan schlettler, specialist i allmänmedicin, berätta om att jobba som läkare.

Hör Malin Lundkvist, ST-läkare, berätta om att jobba som läkare.

Olivera Jovanovic är specialist i allmänmedicin och varierar sitt arbete på vårdcentral och jourcentral med några timmar i veckan på vår digitala mottagning Närhälsan Online, där hon har möjlighet att arbeta från sitt hem. Den här lösningen har gett henne bättre balans mellan arbete och privatliv.

Skriv ett meddelande så kontaktar vi dig

Bild från Instagram
En fullvärdig måltid innehåller socker, koffein och… hmm… behövs egentligen något mer? 😉 Fredagen är här och helgen närmar sig! Schemat är för min del lite blandat idag, men innehåller ett flertal årskontroller som i korthet går ut på att man följer upp mående och parametrar kring en kronisk åkomma. Avslutningsvis får man inte glömma att kika igenom medicinlistan så att den fortfarande stämmer någorlunda väl! Dessa besök brukar vara mycket lugna och trevliga samt med lite längre tid avsatt. Jag skulle nog säga att just årskontrollerna blivit mina personliga favoriter just för att man får tillfället att lära känna nya människor och deras livshistorier. Hoppas alla får en trevlig helg, så ses vi nästa vecka! Emil, ST-läkare #närhälsan #läkare #allmänmedicin #vårdcentral #läkareinärhälsan
Bild från Instagram
På vårdcentralen finns en mängd olika spännande verktyg att tillgå. Frenzelglas kan vara bra när man vill utreda yrsel eller bara piffa upp tillvaron lite! Torsdagar innebär för mig antingen helt ledigt eller en halv dag på jobbet, främst med drop-in, då jag arbetar 90%. Många i primärvården arbetar mindre än heltid och det händer ofta att man kombinerar läkeriet med något helt annat. Även inom samma arbetsplats har vi lite olika fokusområden och det räcker med att kasta ett snabbt öga på schemat för att se att det samtidigt pågår årskontroller, akuta ärenden, bokade besök, hembesök, rond på äldreboenden, telefonkontakter och onlinebesök. Med regelbundna tider, få jourer och flexibla uppgifter är det inga större problem att finna ett arbetssätt som passar ens egna preferenser! Emil, ST-läkare #närhälsan #läkare #allmänmedicin #vårdcentral #läkareinärhälsan

Senast uppdaterad: 2019-06-27 15:27