Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som läkare

För dig som studerar till eller är färdigutbildad läkare finns flera karriärvägar inom Närhälsan. Hos oss kan du kombinera forskning med en fast tjänst eller disputera inom primärvård som en del av din tjänst. Vi ser mångfald som en tillgång och välkomnar flerspråkiga kollegor med olika bakgrund och erfarenheter.

Specialist i allmänmedicin

Som specialistläkare i allmänmedicin hos oss får du minst 10 fortbildningsdagar per år och ett aktivt kollegialt utbyte med andra läkare på din och andra vårdcentraler i området. Du ingår i ett tvärprofessionellt team kring patienten. Rätt profession för rätt uppgift, där läkaren gör det som bara läkaren kan.

Karriär- och utvecklingsvägarna är många – medicinsk rådgivare, handledare, utbildare, chefläkare, forskare, vårdcentrals- eller områdeschef med mera. Vi ser gärna fler läkare som vårdcentralchefer. Väljer du det spåret så har vi gedigna chefsutvecklingsprogram.

Den medicinska rådgivaren driver tillsammans med vårdcentralchefen arbetet med att utveckla enhetens arbetssätt för en god medicinsk kvalitet. Det här nära samarbetet mellan chef och läkare är en nyckelfaktor, menar vi, för att kunna erbjuda en god vård till våra invånare.

Om du bemannar vår digitala mottagning Närhälsan Online får du en variation som tilltalar många av våra läkare, med både fysiska besök på vårdcentralen och digitala vårdmöten där patienten träffar dig genom en app. Det ger dig också möjlighet att arbeta hemma.

Specialiseringstjänstgöring (ST-tjänst)

För dig som ska göra ST-tjänst för att bli specialist i allmänmedicin erbjuder vi en lärorik och stimulerande miljö. Du får en individuell utbildningsplan, egen handledare och tillsvidareanställning på en av Närhälsans mottagningar. Vi arrangerar regelbundet ST-träffar där du får byta erfarenheter med många kollegor. Du blir en del av en erfaren och stor organisation med många kompetenta kollegor och flera karriärvägar inför framtiden.

Bastjänstgöring (BT)

För dig som skall göra BT erbjuder VGR både fristående BT och integrerad BT. Fristående BT innebär visstidsanställning på 12 månader och annonseras ut via VGR:s jobbportal.

BT kan också utföras inom ramen för en ST-tjänst (ST 2021). Då är BT integrerad i ST-tjänsten och utförs under den första delen av ST. Detta kräver att man söker och erhåller en ST-tjänst vid anställande vårdcentral.

För dig som är intresserad av primärvård så är integrerad BT rätt väg. Du söker en av våra utannonserade ST-tjänster och Närhälsan säkerställer då att målen för BT uppfylls inom ramen för din ST-tjänst. 

Hör Stefan Schlettler, specialist i allmänmedicin, berätta om att jobba som läkare.

Olivera Jovanovic är specialist i allmänmedicin och varierar sitt arbete på vårdcentral och jourcentral med några timmar i veckan på vår digitala mottagning Närhälsan Online, där hon har möjlighet att arbeta från sitt hem. Den här lösningen har gett henne bättre balans mellan arbete och privatliv.

Skriv ett meddelande så kontaktar vi dig

Läkare i Närhälsan - följ oss på Instagram

Här följer du oss på Läkare i Närhälsan
https://www.instagram.com/lakareinarhalsan/

 


Senast uppdaterad: 2023-01-25 14:33