Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läkare -  klart du ska jobba hos oss

För dig som studerar till eller är färdigutbildad läkare finns flera karriärvägar inom Närhälsan. Hos oss kan du kombinera forskning med en fast tjänst, eller disputera inom primärvård som en del av din tjänst. Vi ser mångfald som en tillgång och välkomnar självklart även dig som inte har svenska som förstaspråk.

Specialist i allmänmedicin

Är du specialistläkare i allmänmedicin och vill arbeta inom primärvård? Bli en del av Närhälsan!

Hos oss får du minst 10 fortbildningsdagar per år, och ett aktivt kollegialt utbyte med andra läkare på din och andra vårdcentraler i området. Du ingår i ett tvärprofessionellt team kring patienten. Rätt profession för rätt uppgift, där läkaren gör det som bara läkaren kan.

Karriär- och utvecklingsvägarna är många – medicinsk rådgivare, handledare, utbildare, chefläkare, forskare, vårdcentrals- eller områdeschef med mera. Vi ser gärna fler läkare som vårdcentralchefer. Väljer du det spåret så har vi gedigna chefsutvecklingsprogram.

Den medicinska rådgivaren driver tillsammans med vårdcentralchefen arbetet med att utveckla enhetens arbetssätt för en god medicinsk kvalitet. Det här nära samarbetet mellan chef och läkare är en nyckelfaktor, menar vi, för att kunna erbjuda en god vård till våra invånare.

Om du bemannar vår digitala mottagning Närhälsan Online får du en variation som tilltalar många av våra läkare, med både fysiska besök på vårdcentralen och digitala vårdmöten där patienten träffar dig genom en app. Det ger dig också möjlighet att arbeta hemma.

Gör din ST-tjänst på Närhälsan

För dig som ska göra ST-tjänst för att bli specialist i allmänmedicin erbjuder Närhälsan en lärorik och stimulerande miljö. Du får en individuell utbildningsplan, egen handledare och tillsvidareanställning på en av Närhälsans mottagningar. Vi arrangerar regelbundet ST-träffar där du får byta erfarenheter med många kollegor. Du blir en del av en erfaren och stor organisation med många kompetenta kollegor och flera karriärvägar inför framtiden.

Hör Stefan schlettler, specialist i allmänmedicin, berätta om att jobba som läkare.

Hör Malin Lundkvist, ST-läkare, berätta om att jobba som läkare.

Olivera Jovanovic är specialist i allmänmedicin och varierar sitt arbete på vårdcentral och jourcentral med några timmar i veckan på vår digitala mottagning Närhälsan Online, där hon har möjlighet att arbeta från sitt hem. Den här lösningen har gett henne bättre balans mellan arbete och privatliv.

Skriv ett meddelande så kontaktar vi dig

Ett fel uppstod i anslutning till Instagram tjänsten, kontrollera applikationens inställningar

Senast uppdaterad: 2022-05-02 14:27