Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Närhälsan Hälsoenheten              Projekt Hitta Hälsan

Kontaktuppgifter

Telefon

Caroline Johansson
Projektsamordnare/sjuksköterska
072-192 99 34
caroline.ma.johansson@vgregion.se

Camilla Vikander
Samverkanssamordnare/hälsovetare
072-206 22 64
camilla.vikander@vgregion.se

Carolina Svensson
Projektledare/enhetschef
073-033 17 60
carolina.svensson@vgregion.se

Matkassen - Bra mat för dig och familjen

Här hittar du recept på snabblagade och näringsrika rätter som är bra för hälsa, miljö och plånbok. Recepten är framtagna för att passa hela familjen, oavsett ålder.

I projekt Hitta hälsan arbetar vi på olika sätt för att främja hälsosamma levnadsvanor. Under hela projekttiden genomförs olika typer av befolkningsinriktade hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser. Insatserna genomförs i samverkan med olika aktörer i samhället.

Välkommen att anmäla dig till våra nya gruppaktiviteter!
Aktiviteterna inom projekt Hitta Hälsan är kostnadsfria och tillgängliga för alla invånare oavsett vilken vårdcentral som du vanligtvis går till. 

Naturvistelse (Klicka här för mer info!)

Första tillfället: Tisdag 27/9 kl. 10.00-11.00

Närhälsans Hälsoenhet erbjuder nu i samverkan med Friluftsfrämjandet
i Alingsås den hälsofrämjande aktiviteten Naturvistelse.
Aktiviteten passar dig som vill komma ut i naturen tillsammans med en
mindre grupp för att bibehålla eller förbättra din psykiska hälsa.
Vi träffas under fem veckor och det kommer finnas möjlighet att prova på bland annat hängmatta i skogen, kortare vandringar, stormkök och andra friluftsaktiviteter på basnivå

Klicka här för att anmäl dig eller ring 072-192 9934

Rörelsepass (Klicka här för mer info!) 

Första tillfället: Tisdag 27/9 kl. 12.30-13.15

Regelbunden rörelse har positiva effekter på vår fysiska och psykiska hälsa.
Bland annat kan blodtryck, blodsocker och blodfetter förbättras och
upplevelsen av stress minska. All rörelse räknas!
Närhälsans Hälsoenhet erbjuder nu den hälsofrämjande aktiviteten Rörelsepass. Aktiviteten innebär att vi under fem veckor träffas i en mindre grupp och genomför olika typer av fysisk aktivitet tillsammans. Aktiviteten passar dig som vill få inspiration och komma i gång med regelbunden rörelse. Övningarna anpassas utifrån din fysiska förmåga.
Aktiviteten är kostnadsfri.

Klicka här för att anmäla dig eller ring 072-192 9934

Aktivitetskatalog

Som en del i projektet har vi tagit fram en aktivitetskatalog. I aktivitetskatalogen presenteras ett urval av hälsofrämjande aktiviteter och stödjande verksamheter som finns tillgängliga i Alingsås och Lerums kommun. Dessutom presenteras flera digitala alternativ.

Syftet med aktivitetskatalogen är att den ska fungera som en inspirationskälla för dig som vill hitta nya aktiviteter eller önskar någon form av stöd för att förbättra din hälsa. Aktivitetskatalogen finns även tillgänglig för personal som arbetar i hälso- och sjukvården.

Om du har en aktivitet/verksamhet som du skulle vilja att vi presenterar i Hitta hälsans Aktivitetskatalog är du välkommen att ta kontakt med oss.

Hälsokoll

Läs mer om Hälsokollen och projekt Hitta hälsan i vårt dokument med
Frågor och svar

På grund av ett mycket stort intresse för projektet behöver vi nu tyvärr pausa möjligheten att anmäla sig till att göra en Hälsokoll.

Matkassen - Bra mat för dig och familjen

Här hittar du recept på snabblagade och näringsrika rätter som är bra för hälsa, miljö och plånbok. Recepten är framtagna för att passa hela familjen, oavsett ålder.


Senast uppdaterad: 2022-09-15 21:16