Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Alingsås jourcentral

Vi vill uppmärksamma er alla på att Vårdförbundet har en pågående blockad som kan komma att påverka tillgängligheten för dig som patient till jourcentralen. På grund av detta är även vår rådgivningstelefon stängd helgen den 25-26/5, mottagningen har dock öppet som vanligt men med viss påverkan på bemanningen vilket således kan komma att påverka er som besöker oss på ett eller annat sätt. Vi hoppas dock på er förståelse för detta.

Från och med måndagen den 3 juni till och med söndagen den 25 augusti kommer vår telefonrådgivning hålla sommarstängt. Mottagningen är dock öppen som vanligt. Observera att vi på midsommarafton fredagen den 21 juni har öppet mottagningen som under en helg, dvs 10.00-16.00.

Kontaktuppgifter

Telefontider

Helgfri vardag
måndag - fredag
15:45 - 16:45
Helg samt helgdagar
lördag - söndag
8:45 - 9:45

Öppettider

Helgfri vardag
måndag - fredag
17:00 - 22:00
Helg samt helgdagar
lördag - söndag
10:00 - 16:00

Besöksadress

Södra Ringgatan 34B
441 33 Alingsås

Drop-in

Helgfri vardag
måndag - fredag
17:00 - 22:00
Helg samt helgdagar
lördag - söndag
10:00 - 16:00

JOURCENTRAL

Litet barn sitter i morgonrock och äter vid gryning eller skymning

Sjuk kväll eller helg?

Ibland behöver man vård utanför vårdcentralens öppettider. På jourcentralen tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. På jourcentralen träffar du sjuksköterska och vid behov läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge. 

På jourcentral eller närakut kan du bland annat få hjälp vid:

  • Sårskador
  • Allergiska reaktioner
  • Öroninflammation
  • Halsfluss
  • Urinvägsinfektion
  • Luftvägsinfektioner
  • Fallskador

Om ditt sjukdomstillstånd kräver utredning vid till exempel långvariga besvär, kontinuitet i vård och behandling tar du kontakt med din vårdcentral. Detsamma gäller även förlängning av pågående sjukskrivning eller receptförnyelse.  

Nytt från NärhälsanChatta med Liv chatbot logo