Närhälsan Munkedal vårdcentral - ungas psykiska hälsa
Ung och mår dåligt? Här får du hjälp
Du som är mellan 6 - 18 år och har psykiska besvär kan få hjälp hos Ungas psykiska hälsa.
Hör av dig till oss om du:
- Behöver hjälp att hantera stress, rädsla och ångest
- Har sömnproblem eller känner dig deprimerad
- Vill ha hjälp med självkänsla och bygga ditt självförtroende
- Har problem vid till exempel impulsivitet och ilska
Du som förälder kan söka för ditt barn och för dig själv om du behöver hjälp i ditt föräldraskap.
Psykolog och kurator
Här arbetar psykolog och kurator. Vi ger råd, stöd och behandling både individuellt eller i grupp. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen får du hjälp med vidare hänvisning och remittering till rätt ställe.
Viktigt att veta
Du behöver inte vara listad på vårdcentralen, men du bör ha varit i kontakt med din ordinarie vårdcentral för en bedömning och första insats innan du tar steget till oss.
Både barn och föräldrar är självklart välkomna att kontakta oss och du behöver inte vara listad på vårdcentralen. Vårt uppdrag är att göra bedömningar och ge kortare behandlingsinsatser till barn och unga med tillfälligt nedsatt psykisk hälsa.
Vi tar inte emot remisser, men andra vårdgivare såsom elevhälsa, andra vårdcentraler och ungdomsmottagningar är välkomna kontakta oss för konsultation och kan förmedla kontakt med oss när det behövs.
Nytt från Närhälsan
-
Det är en försiktighetsåtgärd av omsorg för medarbetare och patienter för att minska risken för smittspridning av covid-19. Vi värnar om en smittfri verksamhet och erbjuder därför även dig som patient munskydd när du är hos oss. Tillsammans minskar vi smittspridningen.
-
Närhälsans rehabmottagningar kan hjälpa dig som idrottar och vill komma tillbaka efter en skada - vare sig du tränar på elitnivå eller för att må bra. Du kan få både fysiska och digitala besök med fysioterapeut.
-
Inkontinens är ofta ett dolt problem som orsakar stort lidande, framför allt bland kvinnor. Det vill Tove Ivarsson, äldresköterska, och Cecilia Engström, distriktssköterska, ändra på och har därför byggt upp en inkontinensmottagning på Närhälsan Hjällbo vårdcentral.