Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ta hand om dig i sommar

Här har vi samlat nyttig information för sommarens alla äventyr. Din vårdcentral har öppet som vanligt hela sommaren på helgfria vardagar. Övriga tider kan du söka vård och råd på en jourcentral eller närakut. Du kan också boka ett möte på Närhälsan Online.

Tips och råd

Stig genom skogen under pollensäsongen.

Pollenallergi

Pollensäsongen pågår från våren till hösten och varierar beroende på vart i landet du bor. De flesta som får pollenallergi behöver inte söka vård eftersom du kan prova att ta receptfria läkemedel först. Här hittar du mer information och råd om pollenallergi.

Tjej som solar på sommaren.

Hudförändringar

De flesta hudförändringar är ofarliga men enstaka kan utvecklas till cancer,. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på om födelsemärken förändras. På den här sidan kan du läsa mer om hur du själv kan kontrollera dina födelsemärken.

Närhälsan Online

Nu kan mottagningen komma till dig. Ladda ner appen Närhälsan Online och träffa oss i mobilen.

Husapotek

Vad är bra att ha hemma och med sig på resan?

Sommar med barn

Sommaren är härlig och en källa till glädje och energi. Vad är bra att tänka på om du spenderar sommaren med barn?

En skattningsskala från grönt till rött med en pil som visar vårdnivå

Vanliga symtom - var ska jag söka vård?

På 1177.se kan du ange symptom och få hjälp att bedöma om du kan vårda dig själv, behöver ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning, söka vård på en vårdcentral, jourcentral eller akutmottagning. Är du osäker kan ringa 1177 eller din vårdcentral för rådgivning.

Vaccination covid-19

Har du frågor om vaccinationen mot covid-19? Håll dig uppdaterad med senaste informationen här.

Hitta mottagning och boka fysiskt eller digitalt vårdmöte


Senast uppdaterad: 2022-09-21 11:40