Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19

Förkylningsbesvär? Gå inte direkt till en vårdmottagning och använd inte webbtidbokning för dessa besvär. Ring oss eller 1177.

Behöver du söka vård för enklare besvär kan du boka ett videobesök med läkare, sjuksköterska eller psykolog i appen Närhälsan Online (läs här vad du kan söka för).

Har du en bokad tid sedan tidigare? Vid förkylningssymptom var vänlig avboka, så kontaktar vi dig för en ny tid. Om du är fri från förkylningssymptom är du välkommen på ditt bokade besök, om du inte har hört något annat från oss.

Planerade besök för patienter 70 år och äldre försöker vi i möjligaste mån genomföra digitalt eller genom hembesök. Vissa besök kan komma att skjutas upp. Om ditt besök påverkas så kontaktar vid dig. Såhär jobbar Närhälsan med covid-19

Har du allmänna frågor om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar.

Skydda dig och andra från smittspridning
Protect yourself and others

Information på svenska  Information in English

از خود و دیگران در برابر انتشارعفونت محافظت کنی د - dariاز ﺧﻮد و دﯾﮕﺮان ﺟﮭﺖ ﺷﯿﻮع ﺑﯿﻤﺎری ﻣﺴﺮی ﮐﻮوﯾﺪ- ۱۹ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﮐﻨﯿﺪ - farsiSuojele itseäsi ja muita infektion leviämiseltä - finska, Protégez-vous et protégez les autres contre la propagation du virus - franska保护自己及他人不受病毒的侵害 - kinesiskaد ﺳﺮاﯾﺖ د ﺧﭙﺮﯾﺪو ﻧﮫ ﺗﮫ ھﻢ ﺧﭙﻞ ځﺎن او ھﻢ ﻧﻮر ﮐﺴﺎن وﺳﺎﺗﮫ - pashtoChroń siebie i innych przed rozprzestrzenianiem się zakażenia - polskaAdigu is ilaali dadka kalena ka ilaali in cudur ku faafo - somaliskaProtégete y protege a las demás personas de la propagación de la infección - spanskaንባዕልኻን ንኻልኦትን ካብ ለበዳ ሕማም ተኸላኸል - tigrinjaSchützen Sie sich und andere vor einer Infektion - tyska اﺣﻢِ ﻧﻔﺴﻚ واﻵﺧﺮﻳﻦ ﻣﻦ اﻧﺘﺸﺎر اﻟﻌﺪوى- arabiska

Vad gör en arbetsterapeut?

På Närhälsan Solhem rehabmottagning arbetar Cecilia Högeryd som arbetsterapeut. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på en bred kompetens. Cecilia jobbar både med kropp och själ, enskilt och i grupp.

Den gruppbehandling hon arbetar med för tillfället är ”Smärtskola” samt ”Demensskola”. De individuella besöken handlar om problem med händerna, hjälpmedelsutprovning, stresshantering, körförmågebedömningar, skriver intyg för bostadsanpassning och ger ergonomisk rådgivning. Vanligast för Cecilia är de patienter som lider av stressproblematik. Till de som upplever att de ibland stressar för mycket har hon några tips,

- Var rädd om balansen i vardagen så du får både motion, vila, gör "måste-aktiviteter" men också roliga aktiviteter som tillför positiv energi! Se till att få tillräckligt med återhämtning. Återhämtning är oerhört viktigt i stressiga perioder. När kroppen signalerar tecken på förhöjd stressnivå: bromsa direkt och börja göra förändringar i positiv riktning. Träna på att välja bort aktiviteter vid behov. Och kom ihåg att om man alltid gör som man alltid gjort blir det ingen förändring.

Cecilia har lång erfarenhet som arbetsterapeut och trivs på sin arbetsplats och i Närhälsan. Det är yrkets bredd och varierade arbetsuppgifter som hon upplever som givande och gör att hon får möta många olika typer av patienter,

- Jag träffar alla sorters människor med alla sorters svårigheter och resurser. Vi kan inte hjälpa alla alltid, på det sätt som efterfrågas, men oftast kan vi bidra med något för att hjälpa de allra flesta på något plan.

När hon berättar om vad som är det roligaste med yrket arbetsterapeut säger hon kort och gott:

- När jag får feedback på att behandlingen gör nytta! Det är det absolut roligaste.


Senast uppdaterad: 2019-10-18 14:01