Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Borås jourcentral

- Endast 1 medföljande anhörig vid besöket.
- Tänk på att det kan bli långa väntetider utomhus på grund av rådande pandemi.
- Enstaka parkeringar finns på däcket utanför entrén.

VACCINATION MOT COVID-19 (2022-04-04)
Plats: Knallelandsmottagningen Herrljungagatan 5, Knalleland. Telefonnummer: 0721-049 153
Vi erbjuder dos 1 och 2 till personer 12 år och äldre och dos 3 om du fyllt 18 år och det har gått minst 3 månader sedan din andra dos. Du som i år är 80 år och äldre eller har hemtjänst/hemsjukvård kan boka tid för dos 3, tidigast tre och en halv månad efter dos 3.
Boka tid genom vår e-tjänst här på sidan. På 1177.se har du alla vaccinatörer och var det finns lediga tider. Om du inte har Bank-ID, behöver hjälp med ombokning eller har frågor, ring till din vårdcentral.

Covid EU pass fås via www.covidbevis.se, logga in med e-legitimation. Endast frågor gällande Covid EU pass och ändring av vaccinationstid om din vårdcentral inte kan hjälpa till. Vid behov av ändring av vaccinationstid vänligen kontakta din vårdcentral i första hand.

Kontaktuppgifter

Telefon

Endast för administrativa ärenden.

Öppettider

måndag - fredag
17:00 - 22:00
lördag - söndag
10:00 - 16:00

Besöksadress

Kvarngatan 4
503 36 Borås

Närhälsan Online

Ladda ner appen Närhälsan Online och träffa oss via mobilen. Här kan du också läsa mer om hur du bokar tid själv och ansluter till ett förbokat möte.

JOURCENTRAL

Litet barn sitter i morgonrock och äter vid gryning eller skymning

Sjuk kväll eller helg?

Ibland behöver man vård utanför vårdcentralens öppettider. På jourcentralen tar vi hand om dig som behöver hjälp kvällar eller helger med sjukdom och besvär som inte kan vänta till nästa dag. På jourcentralen träffar du sjuksköterska och vid behov läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge. 

På jourcentral eller närakut kan du bland annat få hjälp vid:

  • Sårskador
  • Allergiska reaktioner
  • Öroninflammation
  • Halsfluss
  • Urinvägsinfektion
  • Luftvägsinfektioner
  • Fallskador

Om ditt sjukdomstillstånd kräver utredning vid till exempel långvariga besvär, kontinuitet i vård och behandling tar du kontakt med din vårdcentral. Detsamma gäller även förlängning av pågående sjukskrivning eller receptförnyelse.  

Närhälsan Online

Ladda ner appen Närhälsan Online och träffa oss via mobilen. Här kan du också läsa mer om hur du bokar tid själv och ansluter till ett förbokat möte.

Nytt från Närhälsan


Senast uppdaterad: 2022-03-01 10:12

Chatta med Liv chatbot logo