Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Övergripande information från Närhälsan gällande vaccination mot covid-19

Vi vaccinerar nu i fas 2. Din vaccindos levereras till den vårdcentral där du är listad. Vaccinationstid erbjuds i takt med att vaccin levereras och kan variera mellan vårdcentralerna. På din vårdcentrals hemsida, i den blå rutan, finns lokal information. Var vänlig följ åldersindelningen. Bokningar i fel åldersgrupp tas bort.

För allmän information om vaccination läs på 1177.se eller ring telefontjänsten tel: 010-473 94 30.

Dietister nära dig

Publicerad: Uppdaterad:

Nu finns 30 dietister i hela regionen som en helt ny enhet inom Närhälsan. En dietist arbetar med att utreda och behandla näringstillstånd. De jobbar även med att bland annat förebygga ohälsosamma matvanor.

Främst arbetar dietisterna med personer som har en långvarig eller kronisk sjukdom som påverkar näringstillståndet. Det kan handla om patienter som är undernärda eller har en övervikt i kombination med en livslång sjukdom. De mest sjuka äldre är en sådan grupp. Rätt nutrition (kost) hjälper också kroppen att ta upp läkemedel som den ska. 

Enheten ska serva både Närhälsan och de privata vårdcentralerna i hela Västra Götalandsregionen, men är organiserad under Närhälsan. 

Dietisterna träffar du genom en remiss från läkare på din vårdcentral.

Här hittar du din vårdcentral


Publicerad: