Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vi finns här för dig under coronautbrottet 

Information om provtagning av antikroppstest och PCR - pågående infektion covid-19 hittar du på vårdcentralens egen sida. Just nu är det stor efterfrågan på tider. Om tiderna är slut ber vi dig återkomma. Det går inte att ringa 1177 Vårdguiden på telefon för att boka tid.

Viktig information inför ditt besök – läs här.

New multi-language phone line about the coronavirus.

 

Dietister nära dig

Publicerad:

Nu finns 30 dietister i hela regionen som en helt ny enhet inom Närhälsan. En dietist arbetar med att utreda och behandla näringstillstånd. De jobbar även med att bland annat förebygga ohälsosamma matvanor.

Främst arbetar dietisterna med personer som har en långvarig eller kronisk sjukdom som påverkar näringstillståndet. Det kan handla om patienter som är undernärda eller har en övervikt i kombination med en livslång sjukdom. De mest sjuka äldre är en sådan grupp. Rätt nutrition (kost) hjälper också kroppen att ta upp läkemedel som den ska. 

Enheten ska serva både Närhälsan och de privata vårdcentralerna i hela Västra Götalandsregionen, men är organiserad under Närhälsan. 

Dietisterna träffar du genom en remiss från läkare på din vårdcentral.

Här hittar du din vårdcentral


Publicerad: